TIEDOTE: Vihreiden 2023 puoluekokous pidetään Seinäjoella

TIEDOTE
Julkaisuvapaa heti

Vihreiden 2023 puoluekokous pidetään Seinäjoella

Vihreiden puoluehallitus päätti viikonlopun kokouksessaan järjestää puoluekokouksensa historiallisesti ensimmäistä kertaa Etelä-Pohjanmaalla. Kokous pidetään 11.-12. kesäkuuta 2023.

Vihreiden puoluekokousta on vietetty sen historiassa Vaasan vaalipiirissä kahdesti: Vaasassa (1996) sekä Kokkolassa (2005). Tulevan vuoden puoluekokous on kuitenkin isoin vihreiden historiassa, sekä samalla tärkeä henkilövalintakokous, jossa puoluejohto valitaan seuraaviksi vuosiksi.

Vaasan vaalipiirin vihreiden puheenjohtaja ja vihreiden puoluehallituksessa mukana oleva Lotta Alhonnoro kommentoi asiaa tuoreeltaan: “Seinäjoki on tapahtumakaupunkina täydellinen ja tarjoaa hienot puitteet tärkeälle puoluekokoukselle ensi kesänä. Puoluekokouksen eteen on tehty paljon töitä viimeisten vuosien aikana, ja on upeaa nähdä tämän kantavan nyt hedelmää. Erityisesti edeltäjäni Tuomas Ojajärven väsymätön työpanos on mainittava. ”

Seinäjoella järjestettävän puoluekokouksen pääpaikkana toimii Seinäjoki Areena, mutta myös ympäri kaupunkia tullaan järjestämään oheistapahtumia ja koulutusta. Etelä-Pohjanmaan avainasema ruokamaakuntana tullaan huomioimaan ohjelman suunnittelussa.Etelä-Pohjanmaan vihreiden puheenjohtaja Jenni Kuisti vastaanotti puoluejohdon vahvistuksen ilahtuneena: “Piirin vihreillä on nyt työhanskat kädessä, sillä tulevaan puoluekokoukseen mennessä aiomme vihdoin saavuttaa vaalit toisensa jälkeen lähempänä olleen kansanedustajan paikan. Toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleeksi vihreiden Seinäjoen puoluekokoukseen 2023”.