Kuusi kuuta ja Saturnuksen renkaat

Marko Koivuniemi on pitkäaikainen vihreä toimija Jalasjärveltä, ja on ehdolla tulevissa aluevaaleissa.

Aluevaalit lähestyvät, edessä ovat koko Suomea pysyvästi muovaavat vaalit, jonka seuraukset heijastuvat tuleville sukupolville. Väestön ikääntymisen ja yhä jatkuvan kaupungistumisen edetessä eri kuntien ja kaupunkien välinen kyky hoitaa peruspalveluitaan vaihtelee entistä enemmän. 

Laajempi hyvinvointialue mahdollistaa laajan palveluverkoston säilyttämisen yhdenvertaisena asuinpaikasta riippumatta. Yhtenäiset pelisäännöt ja toimintatavat mahdollistavat myös toimintojen joustavamman kehittämisen ja tehostamisen.  

Tuo mulle taivaalta kuusi kuuta,
Paa Saturnuksen renkaat sormeeni mun
Mikään ei mun hulluuttani muuta,
Siksi sinuun turvaudun

Ressu Redfordin kappale vuodelta 1993 kertoo kaipauksesta ja korkeista odotuksista. Sopii hyvin tähänkin hetkeen kun ja odotuksiin joita aluevaaliehdokkaisiin kohdistuu. 

Ehdokkaat sitten kiirehtivät lupaamaan kuita taivaalta ja Saturnuksen renkaita – vaalikoneetkin kyselevät asioita mustavalkoisten lasien läpi. Maailma ei vain ole mustavalkoinen. 

Jääthän yöksi untani vartioimaan?
Et pois saa mennä pitkäksi aikaa,
Laulusi jää sydämeeni soimaan
Ethän, hei, ethän kuole vuokseni mun?

Tunteiden varassa tehdään turvallisia valintoja  ilman että on riittävästi tietoa ja laaja-alaista näkemystä. Aluevaltuustoissa päätetään asioita, jotka koskettavat jokaista hyvinvointialueen ihmistä ja silloin vaakakupissa ei saa olla tärkeimpänä oma napa eikä naapurinkaan. 

Tärkeintä on huolehtia että mielenterveyspalvelut ovat käytettävissä nopeasti jo ennen kuin nuoren ihmisen sielun arvet ovat heijastuneet verta vuotaviksi haavoiksi käsivarsissa. Tärkeintä on saada nopeasti apu paikalle kun iäkäs sydän ei tahdo jaksaa lyödä riittävästi. Tärkeintä on että köyhyysrajalla kituuttava yh-äiti pystyy hoidattamaan itsensä  ilman pelkoa että se heijastuu loppukuussa  jääkaapin sisältöön.

Tuo mulle taivaalta kuusi kuuta,
Paa Saturnuksen renkaat sormeeni mun
Mikään ei mun hulluuttani muuta,
Siksi sinuun turvaudun

Käytä äänioikeuttasi. Möyhi pintaa syvemmältä ja kysy ja kyseenalaista. Oli sydän sitten vasemmalla tai oikealla tai keskellä niin jokainen haluaa tehdä hyvää. Minulle ihminen on keskiössä. 

Enkä vaadi liikaa. En
Teetkö vielä kaikkesi mun tähden?

En. Vaikka äänestäisitkin. Teen kaikkeni kaikkien tähden.

Marko Koivuniemi
Jalasjärveläinen aluevaltuustoehdokas