UUSI PUHEENJOHTAJA KESKI-POHJANMAALLA: MINNA ROUKKIO-TAIPALE

Keski-Pohjanmaan vihreät valitsivat viime viikolla uudeksi puheenjohtajakseen Minna Roukkio-Taipaleen. Kuka on Minna? Tässä lyhyt haastattelumme:

Kuka olet ja minkä alan ammattilainen olet?
Koulutukseltani olen AMK kemian prosessi-insinööri. Ympäristösuojelutekniikka oli minulle tärkein suuntautumisvaihtoehto, johon perehdyin koulussa. Työni teen LVI-suunnittelijana. Tärkein arvonimeni on kuitenkin äiti. Äidiksi minua kutsutaan kolmeäänisesti.

Miten päädyit mukaan vihreään toimintaan ja milloin? Oletko pitkään kokenut puolueen omaksi?
Vihreään toimintaan lähdin mukaan viime kuntavaaleissa. Olenkin ollut aina vihreä aatteiltani. Nauranut joskus, että vähän liiankin vihreä. Puolueeseen liittymistä minulla on aiemmin rajoittanut ajatus, että Vihreissä tulisi kaikkien olla samaa mieltä kaikista puolueen linjaamista asioista. Asian selvittyä ei sitten vaikeuksia ollutkaan.

Keski-Pohjanmaalla on suoriuduttu viimeisissä vaaleissa mukavasti ja uusia ehdokkaita on löytynyt hyvin – osaatko sanoa miksi?
Tämä kuulostaa hyvälle, mutta valitettavasti en voi ottaa kunniaa tästä. Olen vain erittäin tyytyväinen. Olen ollut sen verran vähän aikaa mukana että kuvittelen aina olleen näin. Tästä tosin on vielä varaa parantaa.

Miltä tulevat eduskuntavaalit näyttävät uuden puheenjohtajan silmin?
Olen iloinen että meillä on Keski-Pohjanmaalla vähintään yksi ehdokas. Tiedän Keski-Pohjanmaalla asuvien asenteista sen verran että paikallisen edustajan tulee olla oikeasti paikallinen, siis asua alueella. Paikallisuus auttaa paljon vaalikampanjointia, sekä äänten saamista maakunnasta. Näen että yhteisellä tekemisellä voidaan saada sekä Vihreitä ääniä ehdokkaamme taakse, että uusia ääniä.

Millä fiiliksillä lähdet puheenjohtamaan Keski-Pohjanmaan vihreitä?
Arvostan tätä tehtävää, ja otan tehtävän nöyränä vastaan. Vaikka tehtävän nimi on puheenjohtaja, ei se tarkoita että yksin olen meidän piiri, tai Vihreä maakunta. Yhdessä ideoiden, ja yhdessä tehden voimme saada positiivista nostetta. Lähiaikoina on ollut useat vaalit, ja ne ovat ottaneet veronsa, nyt vedetään henkeä ja lähdetään uuteen nousuun.