Ensi vuoden kuntavaalit lähestyvät kovaa tahtia, ja Vaasan Vaalipiirin Vihreät ovat aloittaneet ehdokkaiden rekrytoinnin. Ilmoita meille itsesi tai tuttavasi ehdokkaaksi, olemme pikaisesti yhteydessä!

Miksi lähteä ehdolle kuntavaaleihin?

Kuntavaalit ovat suomalaisten tärkeimmät vaalit. Mitä lähempänä päätöksenteko on, sitä enemmän tehdyt valinnat vaikuttavat juuri sinun elinympäristöösi.  Haluatko sinä olla mukana päättämässä, millaisia asioita ja arvoja kunnassasi edistetään? 

* Osallistumalla kunnalliseen päätöksentekoon vaikutat oman alueesi asioihin ja ihmisten arkeen. Kuntatasolla tehdään merkittäviä päätöksiä muun muassa kouluista, keskustasuunnittelusta, joukkoliikenteestä, terveyspalveluista, puistoista ja kirjastoista.⁣

* Kuntavaaliehdokkuus on paras tapa kokeilla poliittista uraa. Se voi olla ensimmäinen askel vaikkapa matkalla eduskuntaan. Kuntavaaleissa ehdokaslistalle pääseminen on helpompaa kuin eduskuntavaaleissa.⁣

* Ilmastonmuutos ei odota. Kuntiin tarvitaan enemmän vihreitä päättäjiä, jotta kunnissa tehtäisiin vihreämpiä valintoja.⁣ Vihreät arvot ovat arvoja seuraavien sukupolvien puolesta.

* Ehdokkaiden määrä vaikuttaa vaalitulokseen. Kun ehdokkaita on paljon ja he ovat eri elämäntilanteissa, äänestäjän on helpompi löytää listalta itselleen sopiva. Vaaleissa äänestetään yksittäistä ihmistä, mutta kaikki Vihreille annetut äänet kerryttävät puolueen pottia.

Tämän vuoksi tarvitsemme vihreitä valtuutettuja jokaiseen Suomen kuntaan. Lähde siis ehdolle tai ehdota ehdokasta! 

Puolueen virallinen “Ehdota kuntavaaliehdokasta 2021” -linkki
KLIKKAA


Kontakti:
Mikko Jokipii
Toiminnanjohtaja
Vaasan Vaalipiirin Vihreät ry
050 584 8284
mikko.jokipii (ät) vihreat.fi