Aitoa yhteistyötä yli puoluerajojen

Anne Ylihärsilä on kauhajokelainen varavaltuutettu, sekä ehdokas kuntavaaleissa kesäkuussa.

Kuntien ja kaupunkien valtuustoissa päätetään kuntalaisten jokapäiväiseen elämään liittyvistä asioista: mihin kohtaan kylää uusi yritys saa rakentaa toimitilansa, missä sivukylissä on oma kyläkoulu tai pääseekö kaikki alle 16-vuotiaat ilmaiseksi kaupungin uimahalliin. Puoluepolitiikalla on loppujen lopuksi hyvin vähän tekemistä näiden päätösten kanssa.

Vaalikampanjointi on parhaillaan kovenemassa ja jokainen puolue pyrkii tuomaan esille omia näkemyksiään, kuinka kuntaa tai kaupunkia tulisi kehittää ja mihin asioihin panostaa. Ei voi olla panematta merkille, että lähes kaikki puolueet ajavat loppujen lopuksi ihan samoja asioita: kunnan elinvoimaisuutta, peruspalveluita ja eri ikäluokkien hyvää elämää.

Itse olen ollut kuntapolitiikassa mukana varavaltuutettuna nyt neljä vuotta, ja istunut saman ajan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunnassa. Taisi olla ihan ensimmäinen kokous, jossa keskustelimme, että lautakunnassa unohdamme puoluerajat ja teemme aidosti yhteistyötä kasvatus- ja opetusasioissa. Ihme kyllä, näin myös tapahtui. Keskustelua on toki käyty välillä hyvinkin vilkkain sanankääntein, ja kaikesta ei aina ole oltu samaa mieltä. Ilmapiiri on kuitenkin koko ajan pysynyt hyvänä ja yhteistyötä on sujuvasti tehty yli puoluerajojen.

Haluaisin nähdä samaa myös valtuuston kokouksissa. Mielestäni varsinkin kuntapolitiikassa kaikkien valituksi tulevien tulisi unohtaa puoluerajat ja tehdä aidosti yhdessä töitä kunnan tai kaupungin, sen asukkaiden ja tarvittaessa koko seutukunnan eteen. Mitä me saavutamme sillä, että joku hyvä idea jää toteutumatta vain siitä syystä, että sen keksi jonkun “väärän” puolueen edustaja?

Anne Ylihärsilä
Vihreiden 1. varavaltuutettu
Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen
Kuntavaaliehdokas Kauhajoella