Vaasan vaalipiirin vihreät nimesi ehdokkaita Kokkolasta, Seinäjoelta sekä Vaasasta

Vaasan vaalipiirin vihreät ry nimesi eilisessä piirikokouksessaan neljä uutta ehdokasta kautta vaalipiirin eduskuntavaaleihin 2023. Ehdokkaat ovat Laura Ala-Kokko, Laura Sahlgren, Maria Saita sekä Suvi Syrjä.

Tulevat eduskuntavaalit ovat Laura Ala-Kokolle (42) järjestyksessään kolmannet. “Minulla on vahva luottamus omiin mahdollisuuksiini päästä läpi. Näkisin mielelläni Vaasan vaalipiiristä edustajan mahdollisimman monesta puolueesta. Näin varmistetaan, että alueen ääni tulee kuulluksi laajasti. Tarvitsemme laajaa edustusta saadaksemme läpi esimerkiksi erilaisia investointihankkeita vaikkapa raideliikenteeseen ja opiskelupaikkojen lisäämiseen” hän kommentoi nimitystä tuoreeltaan. Kauhajoelta lähtöisin oleva Ala-Kokko on toiminut Vaasan kaupunginvaltuustossa sekä mm. kaupunginhallituksessa vuodesta 2012 ja muutettuaan Seinäjoelle 2020 on hän palvellut Seinäjoella ensin varavaltuutettuna ja nyt kaupunginvaltuutettuna.

Laura Sahlgren (41) Kokkolasta on ensimmäistä kertaa ehdolla, ja hän on myös ensimmäinen piirin nimittämä vihreä ehdokas Keski-Pohjanmaalta tulevissa vaaleissa. Sahlgren on vihreä varavaltuutettu Keski-Pohjanmaan aluevaltuustossa, ammattiopiston kuraattori, sosiaalipolitiikan opiskelija sekä kolmen täysi-ikäisen lapsen äiti. “Yläkouluikäisenä haaveilin muuttavani maailmaa eduskunnasta käsin. Olen siis otettu luottamuksesta kun minua pyydettiin ehdokkaaksi” kertoo Sahlgren.“Keski-Pohjanmaa on rakas paikka ja mielelläni olisin edustamassa Vihreiden osalta tätä pienintä hyvinvointialuetta.”

Maria Saita (22) on paitsi Vaasan kaupunginvaltuuston nuorin jäsen, mutta myös Vaasan vaalipiirin vihreän listan nuorin ehdokas koskaan. Kolmatta vuotta hallintotieteitä Vaasan yliopistossa opiskeleva Saita toimii Vaasan kaupunkiympäristölautakunnassa. “Harkitsin ehdokkuutta pitkään, mutta aika tuntui oikealta, sillä haluan olla mukana tekemässä työtä tasa-arvon ja meidän arvokkaan luonnon puolesta. Vaasan vaalipiirissä nuorten äänet tulee nousta esiin paremmin, mutta myös naisten. Se on ydintärkeää maakuntiemme vetovoiman kannalta.”

Suvi Syrjän (41) juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla, mutta hän on asunut Vaasassa jo puolet elämästään. Hän on listan kokeneimpia vihreitä: Syrjä on toiminut 2000-luvun alusta asti vihreässä politiikassa aktiivina, toiminnanjohtajana sekä viimeisimmät vuodet europarlamentaarikko Ville Niinistön kotimaan avustajana. Koulutukseltaan Syrjä on yhteiskuntatieteiden maisteri. “Ehdokkaana haluan olla ajamassa etenkin eriarvoistumisen ja huono-osaisuuden vähentämistä. Haluan olla luomassa ratkaisuja, joilla torjutaan ilmastonmuutosta ja luontokatoa.”